Z okazji wprowadzenia nowej możliwość dostawy do punktu obsługi lub automatu DPD Pickup

przez cały LUTY obowiązuje DARMOWA DOSTAWA dla tej opcji.

Na pozostałe formy dostawy, darmowa dostawa obowiązuje od 159 zl.

Migdałowe gofry z ciecierzycy

Migdałowe gofry z ciecierzycy

Szukasz zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych gofrów? Przedstawiamy Ci przepis na gofry z ciecierzycy, które są lekkie, chrupiące i pełne białka. To przepis, który uwzględnia zarówno wersję wegańską, jak i nie wegańską, dzięki czemu jest idealny niezależnie od Twojego stylu odżywiania. Te gofry to prawdziwa bomba białkowa, łatwe do przygotowania i doskonałe na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia.

  • 1 szklanka odsączonej ciecierzycy ze słoika
  • 3/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 2 łyżki masła z migdałów
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • Łyżeczka cynamonu
  • 3/4 szklanki mąki (pszenna, orkiszowa, gryczana)
  • 1/4 szklanki oleju

Ciecierzycę odsącz z wody (możesz ją później wykorzystać do zrobienia pancakes) i przełóż do misy blendera. Dodaj pozostałe składniki zblenduj na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Niewielką ilość ciasta nakładaj na rozgrzane płytki i piecz zgodnie z instrukcją producenta. Podawaj ze świeżymi owocami i rozpuszczonym masłem kokosowym.

Zdrowe jedzenie nie musi być nudne ani pozbawione smaku. Te gofry z ciecierzycy to dowód na to, że możemy połączyć zdrowe składniki z wyjątkowym smakiem. Są one źródłem białka, są lekkie i chrupiące. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami - syropem, bananami, masłem migdałowym, borówkami, dżemem lub kawałkami czekolady. Smacznego

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl