Migdałowe gofry z ciecierzycy

Migdałowe gofry z ciecierzycy

Szukasz zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych gofrów? Przedstawiamy Ci przepis na gofry z ciecierzycy, które są lekkie, chrupiące i pełne białka. To przepis, który uwzględnia zarówno wersję wegańską, jak i nie wegańską, dzięki czemu jest idealny niezależnie od Twojego stylu odżywiania. Te gofry to prawdziwa bomba białkowa, łatwe do przygotowania i doskonałe na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia.

  • 1 szklanka odsączonej ciecierzycy ze słoika
  • 3/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
  • 2 łyżki masła z migdałów
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • Łyżeczka cynamonu
  • 3/4 szklanki mąki (pszenna, orkiszowa, gryczana)
  • 1/4 szklanki oleju

Ciecierzycę odsącz z wody (możesz ją później wykorzystać do zrobienia pancakes) i przełóż do misy blendera. Dodaj pozostałe składniki zblenduj na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Niewielką ilość ciasta nakładaj na rozgrzane płytki i piecz zgodnie z instrukcją producenta. Podawaj ze świeżymi owocami i rozpuszczonym masłem kokosowym.

Zdrowe jedzenie nie musi być nudne ani pozbawione smaku. Te gofry z ciecierzycy to dowód na to, że możemy połączyć zdrowe składniki z wyjątkowym smakiem. Są one źródłem białka, są lekkie i chrupiące. Możemy podać je z ulubionymi dodatkami - syropem, bananami, masłem migdałowym, borówkami, dżemem lub kawałkami czekolady. Smacznego

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Za zapis otrzymasz od nas kod na 5% zniżki na najbliższe zakupy.
Submit
Akceptuję Regulamin i Politykę prywatności.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl