Malina liofilizowana
Darmowa dostawa: od 159 zł
Sprawdź koszty dostawySposób | Koszt | Pobranie | Darmowa dostawa |
---|---|---|---|
![]() |
10,90 zł | brak | od 159 zł |
Kurier DPD | 14,50 zł | +5,00 zł | od 159 zł |
Sprawdź dokładne informacje na podstronie Czas i koszty dostawy
Masa netto 40 g.
A gdyby tak zamrozić lato na dłużej? Oczywiście niedosłownie! Chodzi nam o letnie owoce. Dzięki procesowi liofilizacji nasze maliny mają jeszcze lepszy smak niż te bezpośrednio zerwane z krzaczka. Poprzez pozbawienie ich wody i wysuszenie uzyskujemy malinową esencję – wszystko to, co owoc ma w sobie do zaoferowania zamykamy w wygodnym opakowaniu. Malina liofilizowana to zdrowy produkt, który możesz podawać dziecku. Zwłaszcza wtedy, gdy nie masz dostępu do świeżych owoców. To sposób na dostarczenie do organizmu wielu prozdrowotnych składników niezależnie od pory roku.

Tylko naturalne składniki

Bez konserwantów

Wyprodukowany
w Polsce
Właściwości
Cenne składniki zachowane na dłużej
Liofilizowane maliny nie tracą naturalnych właściwości odżywczych. Zachowują je na dłużej! Ich smak jest nawet bardziej intensywny, ponieważ nie posiadają w sobie wody. Po wysuszeniu są chrupiącą przekąską, która:
- nie ma wielu kalorii,
- jest źródłem błonnika, który pozytywnie wpływa na trawienie,
- jest źródłem witaminy C, dzięki czemu pozwala zachować lepszą odporność,
- może być spożywana zarówno przed dorosłych, jak i dzieci,
- będzie odpowiednia w przypadku osób na różnych dietach,
- nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.
Zastosowanie
Nasze liofilizowane maliny, dzięki chrupiącej konsystencji idealnie sprawdzą się jako składnik owsianki, jaglanki, musli czy owocowego jogurtu. Wzbogaci wiele słodkich dań, takich jak naleśniki, omlety czy ryż na mleku.
Ze względu na unikatowy wygląd, liofilizowane maliny będą świetnym elementem dekoracyjnym. Ozdobisz nimi ciasta, torty, desery oraz lody.
Maliny liofilizowane możesz jeść same! To zdrowa alternatywa dla kalorycznych przekąsek, takich jak chipsy. Jedz kilka owoców w okresie zimowym, aby zapewnić sobie odporność.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 1172 kJ / 280 kcal | |
---|---|---|
Tłuszcz | 2 g | |
Węglowodany ogółem | 35 g | |
W tym cukry | 6,6 g | |
Białko | 8,6 g | |
Sól | 0,03 g |
Warto wiedzieć
Liofilizacja.
Proces liofilizacji polega na zamrażaniu całych owoców w temperaturze około -50 stopni Celsjusza. Dzięki temu możemy sublimować z malin wodę znajdującą się w stanie stałym (lód). W próżni przekształca się ona bezpośrednio w parę. Tak przygotowane owoce poddajemy suszeniu, aby je utrwalić.