Oxymel cebula-czosnek-imbir
Darmowa dostawa: od 159 zł
Sprawdź koszty dostawySposób | Koszt | Pobranie | Darmowa dostawa |
---|---|---|---|
10,90 zł | brak | od 159 zł | |
Kurier DPD | 14,50 zł | +5,00 zł | od 159 zł |
Sprawdź dokładne informacje na podstronie Czas i koszty dostawy
Oxymele można określać mianem starożytnych eliksirów, ponieważ ich właściwości cenione były od najdawniejszych czasów. Przygotowując oxymel cebula-czosnek-imbir, czerpiemy z tradycji. Poza wymienionymi składnikami, produkt to naturalne połączenie octu jabłkowego, miodu i popularnych przypraw, takich jak tymianek, rozmaryn, pieprz i cynamon. Efekt? Otrzymaliśmy rozgrzewający oxymel o prozdrowotnym działaniu. Przekonaj się, jak wiele dobrego potrafi zdziałać!
Tylko naturalne składniki
Bez konserwantów
Wyprodukowany
w Polsce
Rozgrzewający oxymel
Naturalny oxymel cebula-czosnek-imbir zaliczamy do grona pikantnych oxymeli. Może być więc idealnym sposobem na rozgrzanie się w chłodne, zimowe wieczory. Przy okazji zadbasz o odporność i florę bakteryjną jelit. Nasz produkt:
- wspiera trawienie,
- ma działanie oczyszczające,
- · usprawnia przemianę materii, dlatego będzie dobrym wyborem w trakcie diety odchudzającej,
- pozytywnie wpływa na układ krążenia.
Historia powstania
Według wielu opowieści pierwszy oxymel stworzono w starożytnym Rzymie. I to całkowicie przez przypadek.
Jeden z mieszkańców miasta chciał wypić stare, zepsute wino (naturalny ocet), ponieważ nie chciał, żeby się zmarnowało. Wymieszał więc je z miodem. Z czasem zauważył, że w ten sposób powstaje naturalny antybiotyk, choć wtedy z pewnością nie używano takiego określenia…
Przepis zyskał na popularności i był nieustannie udoskonalany.
Zastosowanie
Oxymel z cebuli, czosnku i imbiru to naturalny, domowy środek, który możesz stosować na wiele sposobów, aby wspierać swoje zdrowie. Regularne spożywanie oxymelu pomoże wzmocnić Twój układ odpornościowy, dzięki czemu zmniejszysz podatność na infekcje i przeziębienia.
Gdy czujesz, że zbliża się przeziębienie lub grypa, zażyj łyżkę oxymelu rozcieńczoną w 250 ml wody – najlepiej przed posiłkiem.
Możesz dodawać oxymel do herbaty lub soków, aby ułatwić spożycie. Wtedy zneutralizujesz wyrazisty smak produktu, zachowując cenne właściwości.
Oxymel będzie także wartościową, zdrowotną przyprawą do sosów, marynat czy zup.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna | 293kJ/ 70 kcal | |
---|---|---|
Tłuszcz | 0,36 g | |
Węglowodany | 13,67 g | |
w tym cukry | 9,35 g | |
Białko | 0,80 g | |
Sód | < 0,01 mg |
Prosty skład:
65% ocet jabłkowy, 10% miód pszczeli, 10% cebula, 5% czosnek, 5% korzeń imbiru, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny, cynamon. |
---|
Produkcja
Do produkcji oxymeli używamy wyłącznie zdrowych, dojrzałych i wyselekcjonowanych surowców. Powstaje on w procesie maceracji oraz tłoczenia na zimno miazgi. Wraz z upływem czasu w produkcie może pojawić się matka octowa i osad
Produkt wolny od GMO, bezglutenowy. Nie zawiera barwników, aromatów i konserwantów
Oxymel to produkt żywy, niepasteryzowany, naturalnie mętny, niefiltrowany.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.