Syrop malinowy z jagodą kamczacką
Darmowa dostawa: od 159 zł
Sprawdź koszty dostawy| Sposób | Koszt | Pobranie | Darmowa dostawa |
|---|---|---|---|
![]() |
10,90 zł | brak | od 159 zł |
| Kurier DPD | 14,50 zł | +5,00 zł | od 159 zł |
Sprawdź dokładne informacje na podstronie Czas i koszty dostawy
Syrop malinowy z jagodą kamczacką to nie tylko ciekawe połączenie smaków, ale przede wszystkim dwóch owoców, które w naturalny sposób wzmacniają odporność i dostarczają mnóstwa cennych składników..
Tylko naturalne składniki
Bez konserwantów
Wyprodukowany w Polsce
Prosty skład, maksimum smaku i wartości odżywczych
Syrop malinowy z jagodą kamczacką to kompozycja owoców o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Tworzony jest z soków tłoczonych na zimno – powstających z wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców, w procesie pozwalającym zachować maksimum wartości odżywczych malin i jagód kamczackich.
Skład syropu jest prosty, co czyni go bezpiecznym wyborem dla całej rodziny. Zawiera przede wszystkim naturalne soki owocowe, bez sztucznych barwników i aromatów. Wolny jest od substancji GMO i alergenów
Prawdziwa klasyka w polskich domach. Przetwory z malin cenione są przede wszystkim w okresie jesienno-zimowym – są tradycyjnie stosowane na wzmocnienie odporności i jako naturalny środek pomagający walczyć z przeziębieniem i infekcjami.
Owoce są niskokaloryczne, wyróżniają się niską zawartością cukru. To czyni je idealnym wyborem dla osób, które dbają o linię, a także tych, którzy ze względów zdrowotnych muszą kontrolować zawartość cukru we krwi. Maliny są bogatym źródłem witaminy C. Zawierają też witaminy z grupy B, witaminy K i E, cenne minerały, w tym potas, magnez, wapń, przeciwutleniacze chroniące organizm przed stresem oksydacyjnym oraz inne substancje aktywne.
Jagody kamczackie pochodzą z północno-wschodniej Azji, gdzie uchodzą za owoc długowieczności, źródło siły i zdrowia. Do Europy przywędrowały stosunkowo niedawno, ale szybko doceniono je za wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Roślinę cechuje duża odporność na ujemne temperatury i choroby, dzięki czemu przy jej uprawie nie ma konieczności stosowania silnej chemii.
Mają intensywny, lekko cierpki smak, często porównywany do połączenia maliny, jeżyny i borówki. Jagoda kamczacka jest naturaceutykiem – tak nazywa się żywność naturalnego pochodzenia, która wykazuje korzystny wpływ na organizm człowieka. Owoce to prawdziwe bogactwo witamin, szczególnie witaminy C, minerałów i związków bioaktywnych.
Mają właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Wspierają odporność i naturalne procesy detoksykacyjne.
Naturalna moc witamin i minerałów
Syrop malinowy z jagodą kamczacką to świetna alternatywa dla syropów, w których składzie dominuje cukier, sztuczne aromaty i konserwanty.
Aż 80% jego składu to soki tłoczone na zimno z owoców pochodzących z naturalnych i bezpiecznych upraw. Z połączenia soków powstaje produkt o intensywnym smaku i aromacie, łączący to, co najlepsze w malinach i jagodach kamczackich.
- Witaminy:
- Witamina C – silny antyoksydant, wzmacnia naturalną odporność organizmu, ułatwia wchłanianie żelaza, wspomaga produkcję kolagenu.
- Witaminy z grupy B – ważne dla prawidłowego metabolizmu, wspierają pracę układu nerwowego i odpornościowego, wpływają na kondycję włosów, skóry i paznokci.
- Witamina K – niezbędna dla prawidłowego krzepnięcia krwi i zdrowych kości.
- Prowitamina A (beta-karoten) – beta-karoten wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i jest prekursorem witaminy A, która jest niezwykle ważna dla prawidłowego widzenia, wpływa na funkcjonowanie układu immunologicznego i kondycję skóry.
- Składniki mineralne:
- Potas – reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, ważny dla utrzymania prawidłowego ciśnienia i dla pracy serca.
- Fosfor – wraz z wapniem odpowiada za mocne zęby i kości, budulec tkanek miękkich. Ważny dla prawidłowej budowy błon komórkowych, uczestniczy w przewodzeniu bodźców nerwowych, niezbędny dla prawidłowego wchłaniania wapnia.
- Magnez – ważny dla prawidłowej pracy mięśni, zapobiega skurczom, wpływa na pamięć i koncentrację, reguluje ciśnienie tętnicze.
- Wapń – główny budulec kości i zębów, ważny, ma wpływ na przewodnictwo nerwowe, reguluje kurczliwość mięśni, ważny dla prawidłowej pracy układu sercowo-naczyniowego.
- Miedź – bierze udział w metabolizmie żelaza i syntezie niektórych neuroprzekaźników, chroni błony komórkowe przed uszkodzeniami, ma właściwości antyoksydacyjne.
- Antyoksydanty i inne związki bioaktywne
- Związki polifenolowe (m.in. antocyjany, flawonoidy, kwas fenolowy) – mają silne działanie antyoksydacyjne, wykazują też działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i immunomodulujące. Zwiększają elastyczność naczyń krwionośnych, wspierają metabolizm, mogą wspomagać regulację poziomu glukozy we krwi.
- Kwasy organiczne (m.in. kwas elagowy) – mają działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Wspomagają procesy trawienne i detoksykacyjne organizmu, mogą korzystnie wpływać na układ krążenia.
- Irydoidy – rzadko spotykane w owocach jagodowych. Wykazują właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe i wspierają mechanizmy obronne organizmu.
Superowocowe połączenie - wsparciem dla organizmu
Syrop malinowy z jagodą kamczacką to wyjątkowe połączenie smaków, ale warto po niego sięgać nie tylko z tego powodu. To przede wszystkim naturalne źródła witamin, minerałów i związków bioaktywnych.
- Wspiera układ odpornościowy. Wysoka zawartość witaminy C, antocyjany i inne antyoksydanty wzmacniają naturalne mechanizmy obronne organizmu, co może być szczególnie ważne w okresach zwiększonej podatności na infekcje.
- Działa przeciwzapalnie i przeciwdrobnoustrojowo. Obecne w owocach malin i jagody kamczackiej związki bioaktywne pomagają łagodzić stany zapalne, a także walczyć z bakteriami i wirusami.
- Wspomaga naturalną regenerację organizmu. Przeciwutleniacze neutralizują wolne rodniki, chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i opóźniają procesy starzenia się tkanek.
- Poprawia metabolizm i trawienie. Kwasy organiczne i witaminy z grupy B wspierają pracę układu pokarmowego i ułatwiają przyswajanie się składników odżywczych.
- Korzystnie wpływa na serce i naczynia krwionośne. Związki polifenolowe i mikroelementy poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych i mogą wpływać na obniżenie poziomu „złego” cholesterolu LDL.
Smaczny dodatek do napojów, deserów i nie tylko
Regularne sięganie po syrop malinowy z jagodą kamczacką to prosty sposób na dostarczenie organizmowi codziennej dawki witamin i minerałów – bez konieczności sięgania po sztuczne suplementy. Naturalna słodycz z kwaskowatym posmakiem świetnie komponuje się z deserami, napojami i nie tylko.
Napoje – syrop malinowy z jagodą kamczacką możesz wykorzystać jako smaczny i zdrowy dodatek do napojów, zarówno zimnych, jak i gorących. Wzbogacisz nim smak herbaty, lemoniady, smoothie owocowego i wody gazowanej. Sprawdzą się także do koktajli.
Desery, wypieki i dania na słodko – idealny jako polewa do lodów i naleśników, muffinek i ciast, ale także jako dodatek do jogurtu naturalnego czy owsianki
Sposób przechowywania
Butelkę z syropem przechowuj w chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temp. od +2°C do +20°C. Termin przydatności do spożycia znajdziesz na etykiecie.
Po otwarciu przechowuj syrop w lodówce (w temp. od +2°C do +8°C). Powinien być spożyty w ciągu 10 dni od otwarcia.
Syrop zawiera naturalny osad.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 ml:
| Wartość energetyczna | 487 kJ / 116 kcal | |
|---|---|---|
| Tłuszcz | 0,28 g | |
| Węglowodany | 25,15 g | |
| w tym cukry | 22,16 g | |
| Białko | 0,92 g | |
| Sód | < 0,01 g | |
Prosty skład:
40% sok malinowy, 40% sok z jagody kamczackiej, 20% cukier
Produkcja
Syrop powstaje z połączenia tłoczonego na zimno soku malinowego, tłoczonego na zimno soku z jagody kamczackiej i cukru. Naturalne soki stanowią aż 80% zawartości syropu! W tradycyjnych przetworach cukier pełni rolę naturalnego konserwantu – wiąże wodę, zmniejszając jej dostępność dla mikroorganizmów, co przedłuża trwałość produktu. Dodatkowo odpowiada za konsystencję syropu.
Tłoczenie na zimno pozwala zachować maksimum smaku i wartości odżywczych. Owoce są powoli miażdżone i wyciskane. Proces odbywa się bez użycia wysokiej temperatury. Dzięki temu sok zachowuje więcej witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Ponieważ składniki nie ulegają rozkładowi podczas obróbki cieplnej, smak i kolor zbliżone są do świeżych malin i jagód kamczackich.
Tłoczenie na zimno pozwala zachować maksimum smaku i wartości odżywczych. Owoce są powoli miażdżone i wyciskane. Proces odbywa się bez użycia wysokiej temperatury. Dzięki temu sok zachowuje więcej witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Ponieważ składniki nie ulegają rozkładowi podczas obróbki cieplnej, smak i kolor zbliżone są do świeżych malin i jagód kamczackich.
Syrop poddawany jest delikatnej pasteryzacji. Pozwala to zabezpieczyć produkt przed rozwojem niepożądanych mikroorganizmów i przedłużyć jego trwałość. Dzięki temu może być on dłużej przechowywany w domowej spiżarni. Jednocześnie lekka pasteryzacja nie wpływa na najważniejsze właściwości syropu – ma on intensywny smak, aromat i zachowuje to, co najcenniejsze w owocach.


Inni klienci kupili również
Dostawa za darmo powyżej 159 zł
Tylko naturalne składniki
Tłoczone na zimno i tylko raz
Produkowane przez Małą Manufakturę