Black Month czas start!💣 1.11-2.12 → -15% na cały koszyk. Wybierz 1 z kodów rabatowych i zyskaj rabat do -60% na wybrane produkty.🔥 Black Month KODY

Syrop malinowy z jagodą kamczacką
  • promocja
  • nowość

Syrop malinowy z jagodą kamczacką

21,17 zł 24,90 zł 21.17
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 24,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość
Jeśli zarejestrujesz się w sklepie i kupisz ten produkt, to w ramach programu lojalnościowego
dodamy do Twojego konta 2 pkt [?]

Darmowa dostawa: od 159 zł

Sprawdź koszty dostawy

Syrop malinowy z jagodą kamczacką to nie tylko ciekawe połączenie smaków, ale przede wszystkim dwóch owoców, które w naturalny sposób wzmacniają odporność i dostarczają mnóstwa cennych składników..

Naturalne składniki

Tylko naturalne składniki

bez konserwantów

Bez konserwantów

Made with Love in PL

Wyprodukowany w Polsce

Prosty skład, maksimum smaku i wartości odżywczych

Syrop malinowy z jagodą kamczacką to kompozycja owoców o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Tworzony jest z soków tłoczonych na zimno – powstających z wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców, w procesie pozwalającym zachować maksimum wartości odżywczych malin i jagód kamczackich.

Skład syropu jest prosty, co czyni go bezpiecznym wyborem dla całej rodziny. Zawiera przede wszystkim naturalne soki owocowe, bez sztucznych barwników i aromatów. Wolny jest od substancji GMO i alergenów

Prawdziwa klasyka w polskich domach. Przetwory z malin cenione są przede wszystkim w okresie jesienno-zimowym – są tradycyjnie stosowane na wzmocnienie odporności i jako naturalny środek pomagający walczyć z przeziębieniem i infekcjami.

Owoce są niskokaloryczne, wyróżniają się niską zawartością cukru. To czyni je idealnym wyborem dla osób, które dbają o linię, a także tych, którzy ze względów zdrowotnych muszą kontrolować zawartość cukru we krwi. Maliny są bogatym źródłem witaminy C. Zawierają też witaminy z grupy B, witaminy K i E, cenne minerały, w tym potas, magnez, wapń, przeciwutleniacze chroniące organizm przed stresem oksydacyjnym oraz inne substancje aktywne.

Jagody kamczackie pochodzą z północno-wschodniej Azji, gdzie uchodzą za owoc długowieczności, źródło siły i zdrowia. Do Europy przywędrowały stosunkowo niedawno, ale szybko doceniono je za wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Roślinę cechuje duża odporność na ujemne temperatury i choroby, dzięki czemu przy jej uprawie nie ma konieczności stosowania silnej chemii.

Mają intensywny, lekko cierpki smak, często porównywany do połączenia maliny, jeżyny i borówki. Jagoda kamczacka jest naturaceutykiem – tak nazywa się żywność naturalnego pochodzenia, która wykazuje korzystny wpływ na organizm człowieka. Owoce to prawdziwe bogactwo witamin, szczególnie witaminy C, minerałów i związków bioaktywnych.

Mają właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Wspierają odporność i naturalne procesy detoksykacyjne.

Naturalna moc witamin i minerałów

Syrop malinowy z jagodą kamczacką to świetna alternatywa dla syropów, w których składzie dominuje cukier, sztuczne aromaty i konserwanty.

Aż 80% jego składu to soki tłoczone na zimno z owoców pochodzących z naturalnych i bezpiecznych upraw. Z połączenia soków powstaje produkt o intensywnym smaku i aromacie, łączący to, co najlepsze w malinach i jagodach kamczackich.

    Witaminy:
  • Witamina C – silny antyoksydant, wzmacnia naturalną odporność organizmu, ułatwia wchłanianie żelaza, wspomaga produkcję kolagenu.
  • Witaminy z grupy B – ważne dla prawidłowego metabolizmu, wspierają pracę układu nerwowego i odpornościowego, wpływają na kondycję włosów, skóry i paznokci.
  • Witamina K – niezbędna dla prawidłowego krzepnięcia krwi i zdrowych kości.
  • Prowitamina A (beta-karoten) – beta-karoten wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i jest prekursorem witaminy A, która jest niezwykle ważna dla prawidłowego widzenia, wpływa na funkcjonowanie układu immunologicznego i kondycję skóry.
    Składniki mineralne:
  • Potas – reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, ważny dla utrzymania prawidłowego ciśnienia i dla pracy serca.
  • Fosfor – wraz z wapniem odpowiada za mocne zęby i kości, budulec tkanek miękkich. Ważny dla prawidłowej budowy błon komórkowych, uczestniczy w przewodzeniu bodźców nerwowych, niezbędny dla prawidłowego wchłaniania wapnia.
  • Magnez – ważny dla prawidłowej pracy mięśni, zapobiega skurczom, wpływa na pamięć i koncentrację, reguluje ciśnienie tętnicze.
  • Wapń – główny budulec kości i zębów, ważny, ma wpływ na przewodnictwo nerwowe, reguluje kurczliwość mięśni, ważny dla prawidłowej pracy układu sercowo-naczyniowego.
  • Miedź – bierze udział w metabolizmie żelaza i syntezie niektórych neuroprzekaźników, chroni błony komórkowe przed uszkodzeniami, ma właściwości antyoksydacyjne.
    Antyoksydanty i inne związki bioaktywne
  • Związki polifenolowe (m.in. antocyjany, flawonoidy, kwas fenolowy) – mają silne działanie antyoksydacyjne, wykazują też działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i immunomodulujące. Zwiększają elastyczność naczyń krwionośnych, wspierają metabolizm, mogą wspomagać regulację poziomu glukozy we krwi.
  • Kwasy organiczne (m.in. kwas elagowy) – mają działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Wspomagają procesy trawienne i detoksykacyjne organizmu, mogą korzystnie wpływać na układ krążenia.
  • Irydoidy – rzadko spotykane w owocach jagodowych. Wykazują właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe i wspierają mechanizmy obronne organizmu.

Superowocowe połączenie - wsparciem dla organizmu

Syrop malinowy z jagodą kamczacką to wyjątkowe połączenie smaków, ale warto po niego sięgać nie tylko z tego powodu. To przede wszystkim naturalne źródła witamin, minerałów i związków bioaktywnych.

  • Wspiera układ odpornościowy. Wysoka zawartość witaminy C, antocyjany i inne antyoksydanty wzmacniają naturalne mechanizmy obronne organizmu, co może być szczególnie ważne w okresach zwiększonej podatności na infekcje.
  • Działa przeciwzapalnie i przeciwdrobnoustrojowo. Obecne w owocach malin i jagody kamczackiej związki bioaktywne pomagają łagodzić stany zapalne, a także walczyć z bakteriami i wirusami.
  • Wspomaga naturalną regenerację organizmu. Przeciwutleniacze neutralizują wolne rodniki, chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i opóźniają procesy starzenia się tkanek.
  • Poprawia metabolizm i trawienie. Kwasy organiczne i witaminy z grupy B wspierają pracę układu pokarmowego i ułatwiają przyswajanie się składników odżywczych.
  • Korzystnie wpływa na serce i naczynia krwionośne. Związki polifenolowe i mikroelementy poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych i mogą wpływać na obniżenie poziomu „złego” cholesterolu LDL.

Smaczny dodatek do napojów, deserów i nie tylko

Regularne sięganie po syrop malinowy z jagodą kamczacką to prosty sposób na dostarczenie organizmowi codziennej dawki witamin i minerałów – bez konieczności sięgania po sztuczne suplementy. Naturalna słodycz z kwaskowatym posmakiem świetnie komponuje się z deserami, napojami i nie tylko.

Napoje – syrop malinowy z jagodą kamczacką możesz wykorzystać jako smaczny i zdrowy dodatek do napojów, zarówno zimnych, jak i gorących. Wzbogacisz nim smak herbaty, lemoniady, smoothie owocowego i wody gazowanej. Sprawdzą się także do koktajli.

Desery, wypieki i dania na słodko – idealny jako polewa do lodów i naleśników, muffinek i ciast, ale także jako dodatek do jogurtu naturalnego czy owsianki

Sposób przechowywania

Butelkę z syropem przechowuj w chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temp. od +2°C do +20°C. Termin przydatności do spożycia znajdziesz na etykiecie.

Po otwarciu przechowuj syrop w lodówce (w temp. od +2°C do +8°C). Powinien być spożyty w ciągu 10 dni od otwarcia.

Syrop zawiera naturalny osad.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 ml:

Wartość energetyczna 487 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 0,28 g
Węglowodany 25,15 g
w tym cukry 22,16 g
Białko 0,92 g
Sód < 0,01 g

Prosty skład:

40% sok malinowy, 40% sok z jagody kamczackiej, 20% cukier

Produkcja

Syrop powstaje z połączenia tłoczonego na zimno soku malinowego, tłoczonego na zimno soku z jagody kamczackiej i cukru. Naturalne soki stanowią aż 80% zawartości syropu! W tradycyjnych przetworach cukier pełni rolę naturalnego konserwantu – wiąże wodę, zmniejszając jej dostępność dla mikroorganizmów, co przedłuża trwałość produktu. Dodatkowo odpowiada za konsystencję syropu.

Tłoczenie na zimno pozwala zachować maksimum smaku i wartości odżywczych. Owoce są powoli miażdżone i wyciskane. Proces odbywa się bez użycia wysokiej temperatury. Dzięki temu sok zachowuje więcej witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Ponieważ składniki nie ulegają rozkładowi podczas obróbki cieplnej, smak i kolor zbliżone są do świeżych malin i jagód kamczackich.

Tłoczenie na zimno pozwala zachować maksimum smaku i wartości odżywczych. Owoce są powoli miażdżone i wyciskane. Proces odbywa się bez użycia wysokiej temperatury. Dzięki temu sok zachowuje więcej witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Ponieważ składniki nie ulegają rozkładowi podczas obróbki cieplnej, smak i kolor zbliżone są do świeżych malin i jagód kamczackich.

Syrop poddawany jest delikatnej pasteryzacji. Pozwala to zabezpieczyć produkt przed rozwojem niepożądanych mikroorganizmów i przedłużyć jego trwałość. Dzięki temu może być on dłużej przechowywany w domowej spiżarni. Jednocześnie lekka pasteryzacja nie wpływa na najważniejsze właściwości syropu – ma on intensywny smak, aromat i zachowuje to, co najcenniejsze w owocach.

olejznatury.pl Reviews with ekomi-pl.com

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Za zapis otrzymasz od nas kod na 5% zniżki na najbliższe zakupy.
Submit
Akceptuję Regulamin i Politykę prywatności.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl