Sypana szarlotka z olejem kokosowym

Sypana szarlotka z olejem kokosowym
  • 150 g kaszy manny
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g cukru 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 g oleju kokosowego 
  • 6 dużych jabłek
  • 4 łyżki płatków migdałów
  • Cukier puder do posypania
Formę 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki suche łączymy ze sobą. Polowe wymieszanych składników suchych wysypujemy na dno formy. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Wykładamy je do formy i lekko dociskamy. Następnie wykładamy resztę składników suchych. Olej rozpuszczamy i polewamy nim ciasto. Dodatkowo na wierzchu rozsypujemy płatki migdałów. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 minut. 

Zdrowy naturalny olej kokosowy

Nerkowiec prażony, bez soli

Sypana szarlotka z olejem kokosowym po upieczeniu prezentuje się następująco. 

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl