669 710 102 (14 - 20) sklep@olejznatury.pl

  • nowość

Naturalny Olej z Czarnuszki

29,00 zł 29.00
ilość
Koszty dostawy

Oto czarne złoto, które warto mieć w swojej kuchni, apteczce, a także kosmetyczce. Dzięki olejowi z czarnuszki w naturalny sposób zatroszczysz się o swoje zdrowie i urodę, a Twoje potrawy zyskają wyrazisty smak.

Naturalne składniki

Tylko naturalne składniki

Poniżej 40 stopni

Tłoczony na zimno poniżej 38°C

Około 55% Omega-3

Niezbędne Nienasycone kwasy tłuszczowe

Made with Love in PL

Rozlany w Polsce z miłością

Właściwości oleju

Jak mawiali starożytni Egipcjanie, czarnuszka leczy wszystko poza śmiercią. Powstały z jej nasion olej to potęga witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych, która:

  • wspomaga układ odpornościowy, a także działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, skutecznie chroniąc Cię przed chorobą,
  • wspiera działanie układu trawiennego, ułatwiając regenerację wątroby i niwelując dolegliwości żołądkowe,
  • jest przyjazna dla Twojego serca - obniża ciśnienie tętnicze, reguluje poziom cukru we krwi, utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu,
  • dba o Twoją urodę - poprawia kondycję włosów i paznokci, a także przyspiesza gojenie zmian na skórze.

Zastosowanie

Tłoczony na zimno olej z czarnuszki to gorący sprzymierzeniec Twojej diety. Pij codziennie ok. 2-3 łyżeczek produktu na czczo lub przed pójściem spać, a już po kilku miesiącach zauważysz zdecydowaną poprawę stanu zdrowia, urody i samopoczucia.

Olej z czarnuszki to zdrowy i pyszny dodatek do codziennych posiłków. W wersji śniadaniowej idealnie komponuje się z twarożkiem. Na obiad dodasz go do kasz, makaronów, a także wszelkiego rodzaju sosów i zup. Sałatki z dodatkiem oleju z czarnuszki to z kolei świetny pomysł na kolację. Pomiędzy posiłkami olej z czarnuszki zadba o Twój relaks - jego aromaterapeutyczne właściwości złagodzą Twoje nerwy i wyciszą emocje, wspomagając przy tym zdrowy i głęboki sen.

Olej z czarnuszki rozwiąże również wiele Twoich problemów kosmetycznych. Dzięki niemu szybciej pozbędziesz się łupieżu, trądziku i poparzeń słonecznych, a kiedy skończy się Twój ulubiony krem, olej z czarnuszki z powodzeniem Ci go zastąpi. Nadaje się niemal do każdego typu cery: nawilża skórę suchą, opóźnia starzenie się skóry dojrzałej, zapobiega efektowi błyszczenia się skóry tłustej.

Przechowywanie

By zachować pełnię drogocennych właściwości oleju, umieść go w chłodnym i ciemnym miejscu. Zarówno przed, jak i po otwarciu, przechowuj go w lodówce, w temperaturze ok. 4-10 stopni Celsjusza. Butelka oleju powinna być przez Ciebie spożyta w ciągu 6 miesięcy od daty wytłoczenia.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 3765 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 100 g
W tym  
  kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
  kwasy tłuszczowe jednonienasycone 24 g
  kwasy tłuszczowe wielonienasycone 60 g
  węglowodany 0 g
  białko 0 g
  sól 0 g
Omega-3 1%
Omega-6 60%
Omega-9 27%
Witaminy A, E, F, B1, B3, B6
    zawiera selen

Butelka

W trosce o zachowanie właściwości odżywczych oleju, umieszczamy go w światłochronnych butelkach z ciemnego szkła. Każda z butelek posiada metalową zakrętkę oraz korek niekapek, który ułatwi Ci dawkowanie produktu.

Tłoczenie

W produkcji oleju wykorzystujemy starannie dobrane nasiona czarnuszki z Indii, które po selekcji poddajemy tłoczeniu na zimno. Proces odbywa się na specjalnej prasie w ściśle kontrolowanej przez nas temperaturze, która nigdy nie przekracza 38 stopni Celsjusza. Dzięki temu udaje nam się zatrzymać w oleju wszystkie drogocenne dla Twojego zdrowia składniki.

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl