669 710 102 (14 - 20) sklep@olejznatury.pl

Naturalny Olej Rzepakowy

5,00 zł 5.00
ilość
Koszty dostawy

Czy wiesz, że olej rzepakowy zawiera 10 razy więcej kwasów omega od oleju lnianego? W wersji tłoczonej na zimno to jeden z najzdrowszych olejów na świecie!

Naturalne składniki

Tylko naturalne składniki

Poniżej 40 stopni

Tłoczony na zimno poniżej 38°C

Około 55% Omega-3

2:1 - Omega-6 do Omega-3

Made with Love in PL

Rozlany w Polsce z miłością

Właściwości oleju

Bogaty w witaminy i kwasy omega

Tym, co wyróżnia olej rzepakowy spośród wszystkich olejów, jest optymalna proporcja kwasów omega-3 do kwasów omega-6. Dzięki temu, a także dzięki zawartości licznych witamin, steroli roślinnych, polifenoli, tokoferoli i ß-karotenu, olej rzepakowy:

  • reguluje gospodarkę tłuszczową, zmniejszając stężenie złego cholesterolu we krwi,
  • wzmacnia odporność i zapobiega powstawaniu nowotworów, takich jak nowotwór piersi czy jelita grubego,
  • chroni przed chorobami układu krążenia, w tym przed zawałem i miażdżycą,
  • opóźnia proces starzenia się organizmu,
  • poprawia kondycję skóry i oczu,
  • ma właściwości antydepresyjne.

Zastosowanie

Olej rzepakowy tłoczony na zimno nie lubi zbyt wysokich temperatur, dlatego korzystaj z niego tylko przy delikatnych obróbkach termicznych - nie używaj do głębokiego smażenia np. frytek. Poza tym śmiało dodawaj go do ulubionych sałatek, surówek, dressingów, a także sosów przyrządzanych na zimno. Świetnie sprawdzi się również jako składnik pysznego, domowego majonezu.

Z oleju rzepakowego skorzystasz nie tylko w kuchni. Regularne olejowanie świetnie wzmocni, nawilży i zregeneruje Twoje włosy. Maseczka z oleju rzepakowego nakładana na twarz sprawi z kolei, że Twoja skóra stanie się wspaniale nawilżona i zregenerowana. Ponieważ olej rzepakowy nie podrażnia naskórka, może być stosowany również przez alergików.

Przechowywanie

Olej rzepakowy można przechowywać w temperaturze pokojowej, jednak nie należy narażać go na długotrwałe działanie światła słonecznego, gdyż może utracić swoje cenne właściwości oraz skrócić termin przydatności do spożycia. Aby zminimalizować to ryzyko nasze oleje pakujemy w światłochronne butelki z grubego, ciemnego szkła. Olej rzepakowy należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od wytłoczenia. Data ważności znajduje się na etykiecie produktu.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 3699 kJ / 894 kcal
Tłuszcz 100 g
W tym  
  kwasy tłuszczowe nasycone 8 g
  kwasy tłuszczowe jednonienasycone 63 g
  kwasy tłuszczowe wielonienasycone 29 g
  węglowodany 0 g
  białko 0 g
  sól 0 g
Omega-3 10%
Omega-6 20%
Omega-9 62%
Witaminy E,K

Butelka

W trosce o zachowanie właściwości odżywczych oleju, umieszczamy go w światłochronnych butelkach z ciemnego szkła. Każda z butelek posiada metalową zakrętkę oraz korek niekapek, który ułatwi Ci dawkowanie produktu.

Tłoczenie

W produkcji oleju wykorzystujemy starannie dobrane nasiona rzepaku od polskich rolników, które po selekcji poddajemy tłoczeniu na zimno. Proces odbywa się na specjalnej prasie w ściśle kontrolowanej przez nas temperaturze, która nigdy nie przekracza 38 stopni Celsjusza. Dzięki temu udaje nam się zatrzymać w oleju wszystkie drogocenne dla Twojego zdrowia składniki.

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl